Mat på FiKa

Efter ett  uppehåll är Två Kök tillbaka igen och vi börjar där vi slutade i höstas…i Torsby. I mellandagarna besökte undertecknad med mor och moster det relativt nyöppnade mat- och fikastället FiKa, entralt beläget vid Järnvägsgatan mellan Nordea och biografen Stjärnan.

20141230_122623

20141230_113818

Alla tre åt vi av lunchbuffén som inleddes med dagens soppa, en tomatsoppa på linser (som antagligen var mixade för vi såg inga linser i soppan) med krutonger och bröd som tillbehör.

20141230_113947

Vi fortsatte sedan med resten av buffén; broccolipaj med valnötter, skaldjurssallad, couscoussallad, skinka, sallad på mathavre och keso, vitkålssallad, grönsallad, mango chutneydressing och oliver. Lunchen avslutades med kaffe respektive te och en god chokladmuffins.

20141230_113848

Alla tre var nöjda med besöket och tyckte nog att både mat och miljö skiljde sig från övriga matställen i närområdet, och då på ett positivt sätt.

Två av rätterna blev jag speciellt intresserad av och tänker nog försöka experimentera fram egna varianter av; tomatsoppan och salladen med mathavre. Den senare bestod av kokt mathavre, keso, hackade valnötter och haricots vert.

Ja, det är bara att gratulera Torsbyborna och alla andra som letar efter lunchmat i Torsby till detta nya, enkla men ack så fräscha matställe. Hoppas nu att många av de skidåkande vinterturisterna också hittar dit när de passerar på sin väg till eller från Branäs.

GOTT NYTT ÅR till er alla

//Marie-Louise

PS. Vägbeskrivning och telefonnummer till FiKa i Torsby hittar du här (Visit Torsby). Tyvärr hittade jag inga öppettider. Jag rekommenderar den intresserade att ringa och kolla vid behov.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s