Rödbetsbulgur för carnivorer

20141012_160852 20141012_161512

Gårdagens Meat Free Monday-rätt blir lätt en sallad för inbitna köttätare om vi byter halloumiosten mot lammytterfilé som i orginalreceptet i Karolina Sparrings Smaker med Arom.

 Rödbetsbulgur med lammytterfilé

500-600 g lammytterfilé

1 msk torkad rosmarin

1 msk torkad timjan

salt och peppar

smör och olivolja

Mortla timjan, rosmarin, salt och peppar. Gnid in köttet med kryddorna. Stek köttet i en blandning av smör och olivolja i stekpanna (på medelvärme). Sänk värmen och ös köttet till det har en innertemperatur på 55 grader (det tar ungefär 8-10 minuter). Låt köttet vila en stund och skiva det sedan. Köttbitarna är sedan färdiga att läggas på salladen.

//Marie-Louise, mätt och nöjd även idag

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s