Surdegsgrund #3

20140907_113656

Tredje gången gillt. Äntligen lyckades jag. Efter tre dygn var det dags att blanda ner ytterligare 90 gram ekologiskt rågmjöl och 100 gram vatten och röra runt i burken. Sedan placerade jag burken på ett grytunderlägg på spisen. Eftersom jag påpassligt nog, i ett annat ärende, värmde upp ugnen så fick surdegsgrunden en liten extra skjuts (vanliga är att låta burken stå ovanför kylen som tidigare, i ungefär 12 timmar eller tills den jäst och börjat bubbla).  Efter några timmar ovanpå spisen (ugnsvärmen dock av tidigare) hade den rest sig rejält och var full av små fina bubblor. På med lock ordentligt och in i kylen i väntan på bak. Ska fundera på vad jag är mest sugen på efter långt uppehåll. //Marie-Louise

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s