Surdegsgrund

  Dags att försöka starta upp en ny surdegskultur efter sommaren (som den gamla inte hade en chans att överleva). Jag betonar ordet försöka för det är tredje försöket på två veckor. Glömmer att skaka om den så mycket som den behöver. Glömmer den i skåpet ovanför kylen. Det krävs så lite men jag har uppenbarligen svårt att komma in i rutiner efter en sommarledighet i mañanastil. Blandar 30 gram ekologiskt rågmjöl med 100 g vatten i en gammal syltburk. Konsistensen ska bli som lös välling. Lock på men stänger inte helt. Lämnar en liten glipa. Burken ställer jag sedan i skåpet ovanför kylen. ”Knepet” nu är att komma ihåg att skaka innehållet morgon och kväll i tre dagar. Det är kanske det svåraste med hela processen.

20140904_061849 20140904_062052

Då hoppas vi att det går vägen den här gången då. Time will tell.

//Marie-Louise  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s