Monicas toast

Det här var mer eller mindre standardrätten när vi skulle mysa framför tv:n fredagkvällar under sena 90-talet. Nu lagas den nog bara några gånger per år men än idag går det väldigt lätt att locka kvar de vuxna barnen här hemma en stund extra genom att bjuda dem på Monicas toast.

Monica är en gammal vän till mig som med den här rätten har försökt återskapa en toast hon ätit på en pub, om jag inte minns fel i Karlstad. Vi är henne evigt tacksamma för det försöket (och för en del annat också, både mat- och icke matrelaterat).

Monicas toast

Kycklingfilé (en per person)

krossad ananas (burk á 230 g räcker till 2 personer)

creme fraiche (1-2 dl för 2 personer)

vitlök (kan variera antal efter egen smak)

curry

salt och svartpeppar

sallad

rostbröd

smör

Börja med att sila bort ananasspadet. Blanda ananasen med creme fraichen och smaksätt med salt, peppar och lite curry (inte för mycket). Ställ undan. Skölj salladen.

Strimla kycklingfilén och stek den tillsammans med curry (här är det gott med rejält mycket) några minuter. Lägg i krossad vitlök och stek ytterligare någon minut. Salta och peppra efter smak.

Rosta ett bröd (eller lägg under ugnens grillelement en stund). Smöra. Lägg på sallad, de färdigstekta kycklingstrimlorna och ananasröran i nämnd ordning.

Några gånger har  jag även toppat med små bitar av knaperstekt bacon.

20140322_204552

//Marie-Louise

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s