Veckomeny vecka 33

Vi försöker planera maten veckovis här hemma. Ofta så ändras ju planer, och det blir inte riktigt som man tänkt, men det känns ändå bra att ha en utgångspunkt, även om man avviker från den allt eftersom.

Denna vecka ser menyn ut såhär:

Måndag: Grekisk sallad med bröd

Tisdag: Broccoli- och ädelostpaj

Onsdag: Rödbetspasta

Torsdag: Ugnspannkaka med bacon

Fredag: Thailändska potatisplättar med blomkåls- & zucchinisallad

Lördag: Köttbullar med stuvade makaroner

Söndag: Hemlagad pizza

Två av dessa har jag aldrig lagat förut: rödbetspastan och de thailändska potatisplättarna (och salladen till). De kommer båda från kokboken ”Slottsträdgården Ulriksdal: Grön mat och njutning från trädgrådscaféet” som införskaffades i samband med lunchen där förra måndagen. (Vackra omgivningar, god mat och häftig handelsträdgård – rekommenderar varmt ett besök där.)

slottstradgarden-ulriksdal

Hur planerar ni maten? Veckovis eller från dag till dag? Eller prenumererar ni kanske på en matkasse?

//Veronica

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s