Meat Free Monday #15

20140714_162047

Den här rätten är ett fynd från Anna & Fanny Bergenströms Under Valnötsträdet.Den är allt vad man kan önska av en vardagsrätt; den är god, nyttig, billig och snabblagad. Ja, den platsar nog vid festligt tillfälle också, nu när jag tänker efter. Och kan tilläggas, för dig som tvekar inför att äta kikärtor så är det här rätten du ska proväta dem i.

Till grytan kan ni äta ris eller hirs som jag personligen föredrar.

Kikärter från Kerala (2 portioner)

1 grön eller röd chili

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

3 cm ingefära

1 burk kikärtor

2 msk rapsolja (eller majsolja)

1-2 msk curry

1 burk kokosmjölk

100 g färsk spenat (eller frusen bladspenat)

8-10 körsbärstomater

saft av  1 1/2 lime (eller motsvarande citron)

salt

färsk koriander (ibland har jag koriander, ibland inte)

Börja med att hacka chilin fint och löken grovt. Riv ingefäran och krossa vitlöksklyftorna (jag använder en tung mortel). Skölj kikärtorna i durkslag och ställ åt sidan.

Fräs chili, lök, vitlök och ingefära i olja. Lägg ner curryn och rör om. Häll sedan ner kikärtor och kokosmjölk. Koka upp och låt puttra några minuter.

Riv spenaten i remsor och blanda ner tillsammans med de i halvor delade körsbärstomaterna. Låt koka några minuter. Smaka av med limesaft och salt. Strö över hackad koriander.

20140714_160923

// Gröna hälsningar från Marie-Louise

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s