Meat Free Monday #13

20140606_184311

När det gäller mat så  kan ibland det enkla också vara  det godaste. Inte alltid förstås men tillräckligt ofta för att det ska ligga något i uttrycket less is more. Den här arrabiatan är en sådan rätt. Inte många ingredienser men ack så ljuvligt god under förutsättningen att du gillar vitlök, chili och tomat. Recept hittat i Leila Lindholms i övrigt med bakrecept fyllda One More Slice. Den här rätten gör jag ofta och gärna, när som helst jag är hungrig. Smaka av noga för att hitta den rätta balansen mellan sött, salt och syra.

Pasta Arrabbiata (4 port)

3 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt

1 ask körsbärstomater

olivolja

1 msk råsocker

flingsalt

svartpeppar

1 knippe persilja

skal av en citron

1 msk vitvinsvinäger

parmesanost

Jag börjar alltid med att koka upp vattnet till pastan. Under tiden vattnet kokar upp skivar jag vitlöken och chilin tunt och skär tomaterna i fyra delar.  Nu är det dags att lägga ner i pastan i det kokande vattnet.  Sedan en liten skvätt olivolja i stekpannan för at fräsa vitlök och chili. Var försiktig så att de inte bränns. Tillsätt tomater, socker, salt och svartpeppar. Rör om och låt puttra i ca 4 minuter på medelvärme. Tillsätt persilja, citronskal, vinäger och häll i pastan (som naturligtvis först har runnit av i durkslag) som nu bör vara färdigkokt. Rör om. Hyvla över lagom stora parmesanbitar.

// Marie-Louise

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s