Förhandsvisning av ”Foodies”

I onsdags var vi alltså på en förhandsvisning av ”Foodies” – en film om ”kulinariska jetsettare”. Tillställningen anordnades av Creative Mornings och Absolut, och man höll till i Absoluts showroom – Atelier. Det bjöds på godis, kanapéer och drinkar, och man fick höra två av tre regissörer presentera idéerna bakom filmen innan visningen. Ett riktigt trevligt event!

Filmen då? Den var faktiskt riktigt intressant, och jag tror den blev mer intressant av att man precis före hade hört skaparna av filmen diskutera idéer, perspektiv och visioner, det gjorde att filmen liksom gav ett bredare intryck. Marie-Louise fotade och tog anteckningar, så jag hoppas att hon skriver utförligare om filmen. Jag nöjer mig med att konstatera att jag ser mat som en mycket mer social grej än foodiesarna i filmen, samtidigt som jag funderar på i vilken utsträckning dessa finsmakare verkligen njuter av maten. Jag fick lite intrycket att tappat bort lusten och njutningen och fastnat i nåt slags kritikträsk. Inte nödvändigtvis negativ sådan, men ändå… En av de medverkande diskuterade hur mat var en konstart, och hur mat var något intellektuellt. Jag är ett stort fan av intellekt, men när det gäller konst så tycker jag att känslan är minst lika viktig som tanken.

Visst, lite avskräckande var den, men också inspirerande, och det var ett par stycken restauranger jag blev väldigt (mycket mer) nyfiken på att besöka. Fäviken (Järpen). 41° (Barcelona). Longjing Manor (Hangzhou). Till exempel.

Nä, nu tar jag helg! Bon weekend!

//Veronica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s