Tosca

Ikväll är det dags för Eurovision. Det är delfinal ett och Sanna Nielsen ska sjunga sin låt och förhoppningsvis gå vidare, och då tycker jag det passar med ett recept från henne. Denna toscakaka, som hon kallar mormors toscakaka, hittade jag receptet på i en tidning (Mer Smak) hemma hos min mormor.

Ingredienser, kakan:

100 gram smör, smält

2 ägg

1 1/2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Ingredienser, glasyren:

100 gram smör

1 dl socker

2 msk mjölk

50 gram mandelspån

Tillvägagångssätt: Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt övriga ingredienser. Rör om. Häll upp i en form och grädda i 175° i 20-25 minuter.

IMG_0295

Värm upp smör, socker, mjölk och mandelspån i en kastrull. Rör hela tiden om, och gör så tills smeten börjar tjockna. När den tjocknat, bre den över kakan och grädda i ytterligare 15 minuter eller tills ytan fått en fin gyllenbrun färg.

Låt svalna, servera och ät.

//Veronica

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s