Meat Free Monday #9: Sparrisrisotto

Egentligen är det inte jag som lagar risotto här hemma, utan detta är en av sambons paradrätter. Men han har ingen blogg, så det är upp till mig att sprida receptet.

IMG_0442

Ingredienser:

Olivolja

Lök, 1 gul, finhackad

Ris

Grönsaksbuljong, ca 1,2 liter

Saffran, 1 kuvert (0,5 g)

Parmesan, riven

Sparris, grön, förvälld

Svartpeppar, grovmalen (inget salt eftersom det är tillräckligt i buljongen)

Börja med att steka finhackad lök i olivolja i en stor kastrull. Strax innan löken blir blank häller man i riset som får brynas med löken i någon minut tills det är helt torrt. Häll därefter i en tredjedel (ca 4 dl) av buljongen.

IMG_0439

Sedan låter man allt koka ihop under omrörning, och häller därefter på ytterligare en tredjedel av buljongen, samtidigt som man fortsätter röra. Sen blandar man den sista tredjedelen med saffranet och tillsätter det på samma sätt som tidigare.

IMG_0441

Såhär avantgarde blir bilden när linsen får imma igen när man försöker fota den saffransgula risotton…

Sedan får det koka ihop en sista gång varpå man har i den rivna parmesanosten.

IMG_0438

När risotton har satt sig har man i den förvällda sparrisen, och smakar av med svartpepparn. Servera! (Förslagsvis med ett gott vitt vin till…)

Slutresultat igen:

IMG_0443

//Veronica

Annonser

1 kommentar

  1. Ping: Sökmotortermer | Två kök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s