Soppteater

Det var påsk, mormor var på besök, vi hade bestämt att denna vecka skulle ha tema ”soppa” och jag såg att det skulle tolkas Ferlin på Klara Soppteaters scen. Som de matintresserade värmlänningar vi då är bokade vi på skärtorsdagens morgon tre biljetter till sopplunchen ett par timmar senare. Det var första gången någon av oss besökte soppteatern, men knappast sista.

IMG_0374

Det började med att den konstnärliga ledaren – Albin Flinkas – kom fram och sa några ord på scen, drog nåt skämt, interagerade med oss i publiken lite och sedan presenterade föreställningen. Det låter inte särskilt märkvärdigt, och det är det väl egentligen inte, men de där minuterna gjorde att det blev en familjär, trevlig och bekväm atmosfär i hela lokalen. En liten och enkel sak som hade stor effekt.

Sedan kommer Joakim Jennefors och en pianist (som jag tyvärr inte minns namnet på) in på scen och Jennefors börjar sjunga ”I livets villervalla” och allt jag kan tänka och känna är wow. (Jag tyckte personligen det var extra roligt att höra att Jennefors också var med i Sweeney Todd som sambon och jag såg på Stockholm Stadsteater förra fredagen, alltså en dryg vecka efter soppteaterbesöket.) Tyvärr är inte följande låtar fullt lika bra som den första. Bortsett från den första låten var den första halvan inte så fantastiskt upphetsande. Men den andra – den var fylld av dikter som gjorde sig så otroligt bra i visformat. Och så avslutades det med ”I livets villarvalla” ytterligare en gång, och man kunde lämna soppteatern alldeles varm i hjärtat.

Det var underhållningen – men maten då? Till Ferlin-tolkningarna serverades det en linssoppa med gräddfil och bröd, och därefter kaffe och vetebröd. Linssoppan var god, men bäst gillade jag ändå skålarna som soppan serverades i, nämligen soppskålar från Revol.

soppskål revol

Vill. Ha.

På det stora hela ett mycket angenämt besök. Och en stor rekommendation: besök Klara Soppteater. Jag kommer definitivt göra det igen.

//Veronica

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s