Meat Free Monday #8: Andalusisk soppa

Nu har det varit rena rama sommarvädret i över en vecka. Och med solen kommer suget efter lite mer somrig mat – lite kallare och lättare mat. Igår innebar det en gazpacho. En fantastisk spansk soppa. Receptet jag utgår från när jag gör denna soppa kommer från Peter Norman/Nyhetsmorgon på TV4.

2 skivor vitt bröd (eller vilket rostbröd som helst)

1-2 vitlökslyftor, pressade

1/2 dl olivolja

1/2 kg tomater

1 röd paprika, urkärnad

1 gurka, skalad

1 rödlök

2 msk vitvinsvinäger

4,5 dl vatten

salt, peppar

Häll upp alla (gärna grovt delade) ingredienser förutom salt och peppar i en stor skål.

IMG_0400

Mixa med en stavmixer tills det hela är slätt. Smaka av med salt och peppar.

IMG_0404

Det kan vara lite blaskigt direkt efteråt, men det blir mycket bättre efter ett par timmar, eller allra helst en natt, i kylskåp. Då får den dessutom kallna och smakar ännu bättre. Servera med krutonger.

IMG_0410

Här har jag dessutom garnerat med lite limemarinerad avokado (resterna från gårdagens pulled pork-middag) som visade sig passa synnerligen gott till gazpachon och krutongerna. Lägger upp receptet på det vid ett senare tillfälle.

//Veronica

Annonser

1 kommentar

  1. Ping: Limemarinerad avocado | Två kök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s