Annas nästa

Sveriges mesta inspiratör och förebild när det gäller matlagning måste väl ändå vara Anna Bergenström, vars kokbok Annas Mat kommit ut i flera upplagor och finns i  många svenska hem. Till hösten kommer hon tillsammans med dottern Fanny ut med en ny kokbok, enligt Anna själv hennes sista. Boken ska handla om veggivore, en matstil där växtriket utgör basen för födan och där kött och fisk blir mer av tillbehör. I det senaste numret av matmagasinet Hunger (2/2014) kan man läsa om inte bara den kommande boken utan också om Annas uppväxt med flera generationer starka matkunniga kvinnor runt sig och ett matintresse som gått i arv även till de yngre familjemedlemmarna. Jag förstår också varför hennes recept fungerar så bra som de gör. Hon testar dem nämligen minutiöst, inte bara en gång eller två, utan så många gånger som det behövs för att få så exakta mängd- och tidsangivelser som möjligt i receptet och bästa smakupplevelse. Det tar Anna, och numera dottern Fanny, cirka två år att färdigställa en kokbok. Väntar med spänning på Annas nya bok som ännu inte fått sitt slutgiltiga namn.

Nu har jag dessutom fått ett namn på min egen kosthållning som med tiden blivit mer och mer vegetariskt utan att jag helt vill avstå från kött…veggivore.

Lite mer om veggivore och ett kokbokstips kan man läsa  hos Cecilia Vikbladh.

//Marie-Louise

 

 

 

Annonser

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s