Meat Free Monday #7

Vid ett tillfälle när jag behövde något nytt snabbt och enkelt vegetariskt att servera fick jag dessa recept av en vän. Äter dem då och då med en god sallad till och ibland blir det en vegetarisk biff av någon sort.

Röd potatisgratäng

ca 8 medelstora potatisar

2,5 dl buljong

1 msk tomatpuré

1 vitlöksklyfta

1/4 tsk dragon

cayennepeppar

1-2 tomater

1  dl riven ost

Skala och skiva potatisen. Koka den i buljongen i 5 minuter. Lägg i smord ugnsäker form. Häll en dl. av buljongen i en liten skål och blanda med resten av ingredienserna. Häll över skivorna. Skiva tomaterna ganska tjockt och lägg ovanpå. Strö över osten och grädda i ugn på 200 graders värme i ca 20 minuter.

 

Potatis under fårosttäcke

6-8 mellanstora potatisar

1 dl buljong

50 g fårost (själv brukar jag ta lite mer)

1 dl creme fraiche

1/2 dl klippt gräslök

Skala och skiva potatisen. Koka den i buljong i 5 minuter. Lägg i smord ugnssäker form. Salta (var försiktig här) och peppra mellan varven. Blanda fårosten, creme fraichen och gräslök och bred sedan röran på över potatisen. In i ugn på 200 graders värme i 15 – 20 minuter.

// Marie-Louise

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s