Min snabbaste lasagne

För de dagar som man inte vill köpa med sig hämtmat hem efter jobbet gäller det att ha en snabbmatsmeny för hemmabruk, helst så varierad som möjligt. Lasagne är väl normalt inte någon snabbmatskandidat men jag har ett recept där  arbetsinsatsen är minimal och ugnstiden modest. Receptet har jag fått av en väninna som i sin tur lärt sig att laga lasagnen i ett skånskt kollektiv för många herrans år sedan.

Ingredienser för 2 portioner lasagne:

Röra 1:   ca 400 g fryst och urkramad bladspenat, en liten kesoburk, en halv tsk riven muskot, salt och peppar efter smak

Röra 2:  ca 400 g krossade tomater, 2 grovhackade lökar, oregano (eller basilika),  1 tsk sambal oelek, salt och peppar efter smak

Riven ost och lasagneplattor

20140412_200705

Så här gör man:

Blanda ihop de båda rörorna i varsin skål. Olja in en liten gratängform, lägg hälften av spenatröran på botten, täck med lasagneplattor och häll över hälften av tomatröran och ytterligare ett lager lasagneplattor. Upprepa proceduren men täck det sista lagret tomatröra med riven ost (inte lasagneplattor). In  i ugnen på  225 grader i ca 25 minuter.

20140412_210726

Lättare än så här blir det inte med lasagne, om man inte köper en färdig förstås.

//Marie-Louise

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s