Meat Free Monday #5

Gillar du sötpotatis och jordnötssmör så är det här receptet för dig; en sötpotatis- och jordnötsgratäng  från Grön Mat – Vegetariskt varje dag från River Cottage av Hugh Fearnley-Whittingstall. Receptet är för fyra personer.  Ät den med en grönsallad.

  • ca 1 kg sötpotatis
  • solrosolja
  • 1 finhackad röd chilifrukt (eller 1 tsk chiliflakes)
  • 3 finhackade  vitlöksklyftor
  • 2,5 dl grädde
  • 150  g jordnötssmör (sockerfritt)
  • finrivet skal av 1 lime
  • 2 tsk pressad limesaft
  • havssalt och svartpeppar

Sätt ugnen på 190 grader. Olja in en gratängform. Skala sötpotatisen och skiva den. Vänd runt i en skål tillsammans med 1 msk olja, chili, vitlök, grädde och lite salt och peppar. Lägg hälften av sötpotatisen i formen. Rör ihop jordnötssmöret med 1 msk olja, limeskal och saft. Klicka ut över sötpotatisen i formen. Spara lite av grädden. Täck med sötpotatisen som är kvar. Häll över den sparade grädden.  Täck formen med ugnsfolie och baka i ugnen i 20 minuter. Ta av folien och baka i 30 minuter tills sötpotatisen är mjuk och ytan fått fin färg.

//Marie-Louise

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s