Senaste besöket…

… på den lokala second hand-butiken resulterade i ett inköp av dessa tre böcker:

IMG_1350

Den översta, ”Böckernas mat” av Pernilla Tunberger, handlar om hur mat beskrivs i olika böcker. T.ex. kan man läsa om bakning i Kerstin Ekmans ”Häxringarna” och utdrag ur de Maupassants ”Bel-Ami”. Inga recept, men mycket inspiration.

Till vänster har vi ”Soppboken – tjugofem recept från tjugofem kockar i Göteborg” – en bok som getts ut till förmån för Frälsningsarmén där överskottet går direkt till deras soppkök. Jag och den andra skribenten här på bloggen har funderat på att ha sopp-tema en vecka, och jag har därför varit lite sugen på att beställa någon soppbok från AdLibris, men så fick jag syn på denna, och ja, perfekt tajming.

Den högra är nog det största kapet. ”Med alla sinnen – en bok om och kring Restaurang Leijontornet”. Inte samma Leijontorn som idag, men ändå. Då, fram till 2010, hade den stjärna i Michelinguiden, och var, antar jag, ”vanlig” såtillvida att den hade öppet fler kvällar än den hade stängt. På den tiden var Leijontornet ”huvudrestaurang”, Djuret var bakficka och på innergården höll Leijonbaren till. Nuförtiden är Djuret fortfarande bakficka, medan det är Pubologi (som jag älskar) som är framficka. På innergården är det sommartid Svinet som huserar, och så har det öppnats två trevliga barer i form av Tweed (som jag också älskar) och The Burgundy. Leijontornet finns fortfarande kvar, men numera är den öppen bara tolv kvällar om året, för åtta personer åt gången. Ett besök där ligger högt upp på min bucket list. Tills vidare kan jag i alla fall laga mat som den som serverades på förra Leijontornet.

//Veronica

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s