Meat Free Monday #4

683

När jag vill ha en god och snabblagad vegetarisk rätt så passar dessa currysmakande biffar alldeles utmärkt. Äter dem ibland som  vardagsmat  och andra gånger till fest. Med hirsen blir rätten också glutenfri. Kan tillägga att det vid senaste tillfället som biffarna serverades uppstod en diskussion huruvida det spelade någon roll om rotsakerna var grov- eller finrivna. Tänker därför testa finrivet vid tillfälle. Receptet hittade jag under rubriken Dagens middag i DN för några år sedan, en bra receptkälla över lag.

Biffarna:

  • 300 g grovriven rotselleri
  • 3 stora grovrivna morötter
  • 1/2 finstrimlad purjolök
  • lite vatten
  • 2 msk curry
  • salt
  • 2 ägg
  • 1 dl sojamjöl
  • rapsolja

Lägg rotselleri, morötter, purjolök och curry i en gryta med lite olja i och häll därefter över vattnet. Rör ihop och låt koka ca 3-4 minuter. Lägg över röran i en skål och tillsätt äggen och sojamjölet. Smaka av med salt. Forma till biffar och stek i panna ca 2 minuter på varje sida.

Ätes med hirs eller matvete(lagas enligt instruktion på paket), yoghurt blandad med fetaost (smaksätt med svartpeppar) och en sallad.

//Marie-Louise

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s