En grön varm macka

Det här är en härlig macka för  lökälskare och vegetarianer.  Hittade detta enkla recept i den engelska vegetariska kokboken Grön mat: Vegetariskt varje dag från River Cottage  i vintras och den blev genast en del av min lördagskvällframförtv:n-reportoar.20131224_185635

  • smör
  • 1 stor (eller två små) purjolök, skivad
  • lite timjan
  • 3 msk grädde
  • 50 g vällagrad riven ost
  • 2 skivor bröd lämpligt för rostning (gärna surdegsbröd)
  • salt och svartpeppa

Flytta ugnens galler långt upp och sätt på grillen.

Smält smöret och låt purjon svettas på ganska låg värme i ca 10 minuter. Rör sedan ner timjan och grädde och vänta någon minut tills grädden börjar puttra. Ta av från värmen och blanda ner två tredjedelar av osten. Salta och peppra.

Rosta brödet lätt i ugnen. Bred sedan på purjoblandningen och toppa med resterande ost. Grilla tills ytan bubblar och fått fin färg. Ät och njut!

//Marie-Louise

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s