Ett gammalt, två nya

Idag kände jag mig riktigt inspirerad i köket och testade två nya recept, och avslutade med en gammal klassiker. Till middag blev det ett för mig nytt recept ur denna:

IMG_1331

Nämligen pepparrotspasta. Som såg ut så här i färdigt tillstånd:

IMG_1326

Och medan pastan kokade och såsen småputtrade testade jag att sylta rödlök för första gången. Jag använde ett recept från Buffé/ica.se men efter att ha läst tidigare kommentarer så uteslöt jag saltet, och så fick det bara plats med två rödlökar i glasburken jag använde. Till slut blev det så att jag kokade upp 2 dl ättikssprit, 2 1/2 dl strösocker och 1 dl vatten, och medan jag väntade på att lagen skulle koka så gjorde jag i ordning rödlökarna, det vill säga jag delade dem i halvor och skivade dem sedan tunt, varefter jag la upp dem i en glasburk. Sedan hällde jag den uppkokade lagen över rödlökarna så att den täckte dem helt och hållet, och allt fick stå utan lock tills det kallnat, varpå det ställdes in i kylskåpet. Enligt receptet ska det nu stå så i minst 24 timmar. Här är löken medan den håller på att kallna:

IMG_1324

Jag har höga förväntningar på löken. En av mina favoritköpeluncher är en wrap (Roast Green) från Wrapster med bland annat syltad rödlök. Så. Gott.

Hursomhelst, när löken var syltad och maten klar och uppäten så blev det som sagt dags för en gammal klassiker: gino. Man lägger hackad frukt av valfri sort i en ugnsform, strör över hackad vit choklad, gräddar i ugn (jag kör på 200°) i ca 15 minuter. Serveras sedan med god vaniljglass. Nedan bild är dock utan glass, och innan ugnen.

IMG_1325

//Veronica

Edit: Den syltade löken blev god, men lite stark. Ska nog ha mer vatten i förhållande till ättikssprit nästa gång.

Annonser

4 kommentarer

  1. Ping: Honungsmarinerad lax med jordärtskockspuré | Två kök

  2. Ping: Favoritingrediens #1: Rödlök | Två kök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s