Meat Free Monday #2

Ett av mina absoluta favoritrecept alla kategorier är en supergod bulgursallad. Lätt och snabb att göra, mättande och fräsch att äta.

Ingredienser:

4 portioner bulgur

1 burk strimlade, soltorkade tomater (jag gillar Zetas bäst)

2 paket fetaost

1 rödlök

1 förpackning kikärtor

1 kruka basilika

1 kruka persilja

salt, grovmalen svartpeppar, balsamvinäger

Laga till bulguren enligt instruktionerna på förpackningen. Häll en hel burk strimlade, soltorkade tomater i en ganska stor skål. Även lagen/oljan ska med. Smula sedan för hand ner fetaosten i samma skål, det är bara den egna smaken som avgör hur stora ostbitarna ska vara. Finhacka löken och tillsätt. Därefter häller man av kikärtorna och sköljer dem i kallt vatten, vänd därefter ner även dem i skålen. Hacka därefter basilikan och persiljan och tillsätt. Rör sedan så att ingredienserna är välblandade. Tillsätt därefter bulgur, och rör om lite mer, återigen så att det är välblandat. Nu är det klart att servera, och jag brukar ställa fram salt, svartpeppar och balsamvinäger så att var och en kan tillsätta själv efter tycke och smak.

//Veronica

Annonser

1 kommentar

  1. Ping: Favoritingrediens #1: Rödlök | Två kök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s